Бъдещата КПП Струмяни-Берово“ ще бъде обявена за национален обект. Това каза на

...
Бъдещата КПП Струмяни-Берово“ ще бъде обявена за национален обект. Това каза на
Коментари Харесай

Шишков: ГКПП „Струмяни-Берово“ ще бъде обявен за национален обект

Бъдещата КПП „ Струмяни-Берово “ ще бъде оповестена за народен обект.  Това сподели на брифинг Министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков

Той уточни, че от 1999 година датира споготбата с Република Северна Македония за изгржадане на КПП-то, по стратегия " Трансгранично съдействие "

" България сега поставя изпитание за планиране " , уточни Шишков. 

" Веднъж това въпреки всичко е емблематично и демонстрира отношението на страната към развиването на инфраструктурата и повторно не е загадка за никой от нас, че оповестяването на народен обект улеснява процедурите, които след това ще ни бъде по елементарно да утвърждаваме устройствени проекти да отчуждаваме да придобиваме земите да може в действителност да не се забавим с развиването на този инфраструктурен обект "

Шишков уточни, че КПП-то няма да обезпечава връзка с товарни транспорти. 

Пунктът ше бъде за леки коли и ще има районен темперамент, който ще бъде в двете области и в двете направления на България и Република Северна Македония.

Министът Шишков добави, че и в двете направления се работи по контролно-пропусквателен пункт. " Това което при нас има да се приключва съществено, като се изключи че имаме да вършим план, имаме да създадем проект да изградим в допълнение веднъж, тъй като до този миг до границата директно път няма ., акцентира той.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР